Pages

Friday, October 21, 2011

cuti-cuti malaysia! [pulau sonsong]

bismillah.
Assalamualaikum.










gambar-gambar ni tangkap masa p mukhayyam di pulau sonsong haritu. tapi skit je blrh tangkap sebab battery low. Minta maaf sebab gamba tak cantik sangat.
wassalam

Saturday, September 3, 2011

sunset.

bismillah
Assalamualaikum.





gear: fujifilm finepix s1600 ( kamera kompak)
masa: 7:10 - 7: 20 ( 3/9/2011)
tempat: Pusat Pendidikan Al-Azhar (PPAZ)

wassalam.

Wednesday, August 3, 2011

salam ramadhan kareem!

bismillah
salam...



ramadhan kareem saya ucapkan kepada muslimin dan muslimat! jangan buat2 lupa utk puasa! dan rebutlah ganjaran2 yg sgt banyak di dalam bulan nih.
Banyak benda boleh diamalkan masa Ramadhan ni. Tadarus, Sedeqah, Qiamullail, I'tikaf, dan satu perkara yang tiada masa lain iaitu buka puasa!

Akhir kata, jadikanlah Ramadhan kali ini Ramadhan paling best buat kita. Supaya tak lah menyesal bila masuk Syawal nanti.




wassalam.


p/s: kalau  korang tak tahu nak buat apa masa Ramadhan nanti. Haa... apa kata try join program Remaja Raikan Ramadhan (3R). Best! Anjuran KRJ dan IKRAM .
 

Saturday, July 2, 2011

23&2462011 [part 2]

salam.
bismillah...

haritu saya ckap nak smbung part 2 plak kan? ha! nak smbung la ni. tapi sori lmbat tlis part 2 sbb ada sdikit masalah teknikal.=) haritu ada org tnya saya guna kamera apa dan guna software apa utk edit. saya guna kamera fujifilm finepix s1600 (hanya kamera kompak!) dan guna photoshop cs2 utk edit gamba.dah...tak mau ckp banyak. jom layan gambar!



masa di kuala kangsar


















kat lempor
kambing terakhir: "i can smell durians!"

ha! tu dia durian!

banyak jugak la kami ambik durian kat dusun. sampai tak larat nak makan! tapi Alhamdulillah habis jugak. ok! sampai sini saja post kali nih! wassalam...

Sunday, June 26, 2011

23&2462011 [part 1]

salam.
bismillah...

haritu saya balik kampung di perak. bertolak lepas subuh-subuh morning dgn van nissan serena kami. utk post kali nih saya akn menyajikan utk korang gamba2 yg saya dpt tngkap sepanjang prjalanan.
jom! layan gamba plak!

sunrise masa dalam perjalanan

masa singgah di lampor.


ni saja. nanti saya akn sambung pada part 2 insyaAllah.

Monday, June 20, 2011

alhamdulillah!

salam.
bismillah.

Alhamdulillah! akhirnya! designku dipilih jugak! design ni utk Cycom Club UiTM Kedah. mula-mula saja-saja ja design...rupanya dipilih jugak! haha!

ok! jom layan gambar pulak!






depan


belakang


amacam? ok tak? takde la lawa sangat... tapi depa dah pilih nak buat macamana...hehehe...
sebenarnya yg ni je nak tulis...
wassalam!

Wednesday, June 8, 2011

senyum itu sedekah!



salam.
bismillah...